Bejelentkezés

Friss hírek


400 vándortábor vezető pedagógus készülhet a nyári táborozási időszakra
'17. november 14.
Az idei évben 400 pedagógus végezte el sikerrel a „Gyalogos vándortábor-vezető” továbbképzést. Ők már készülhetnek a jövő nyáron június 16. és augusztus 20. között zajló táborozási időszakra, amelyre január 15-én nyílik meg a jelentkezés. Új, a tavaszi félévben zajló képzésre is lehet majd regisztrálni ugyanebben az időpontban.
Ítéletidőben is sikeres vizsgák!
'17. november 02.
Javában zajlik az őszi pedagógus-továbbképzés. A telt házas elméleti oktatás után 58-an már elvégezték a gyakorlati tanfolyamot és sikeresen vizsgáztak.
Teltház az őszi Vándortábor-vezetői képzésen
'17. október 17.
Ám senki se csüggedjen: a tavaszi képzésre még lehet jelentkezni!Az Erdei Vándortábor program 2017-es, nagysikerű tesztidőszaka megtette a hatását, a Testnevelési Egyetem és az Országos Erdészeti Egyesület által meghirdetett „Gyalogos vándortábor-vezetői” akkreditált pedagógus továbbképzés őszi időszaka ennek megfelelően – és a szervezők örömére – hatalmas érdeklődés közepette vette kezdetét. Már a jelentkezési határidő előtt beteltek a szabad helyek, az őszi turnusban 120 pedagógus jelentkezett Erdei Vándortábor vezetőnek, és ezen felül sokan maradtak várólistán is.
10 ezer gyerek mehet jövőre vándortáborba
'17. szeptember 29.
Idén először indított Vándortábor programot a Kormánybiztosság, az Országos Erdészeti Egyesült és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. A 2018-as idényben a tematikába most bekapcsolódó kerékpárosoknak köszönhetően bővül a program, Révész Máriusz kormánybiztos pedig reméli, hogy összességében 10 ezer gyerek kedvezményes táboroztatását tudják biztosítani a 2018-as esztendő során.
Ősszel ismét indul a gyalogos vándortábor-vezető képzés
'17. szeptember 27.
Ugyan még csak most kezdődött a tanév, de már most érdemes tervezni a jövő nyári erdei vándortáborozást! Az idén indult Erdei Vándortábor program útvonalai július-augusztusban sikerrel vették az első „tesztköröket”. 2017 nyarán az érdeklődő pedagógusok és diákok csoportjai járták végig mind az öt, a mátrai, a börzsönyi, a pilisi, a bakonyi és a mecseki útvonalat, tesztelték a táborhelyeket, hogy közelebbről is megismerkedhessenek az Erdei Vándortáborok által nyújtott lehetőségekkel és a magyar erdei kincsestár természeti és kulturális értékeivel.
Sikeresen zárultak az erdei vándortábor-vezetői képzések
'17. június 29.
A Testnevelési Egyetem és az Országos Erdészeti Egyesület által tavasszal meghirdetett „Gyalogos vándortábor-vezető” tanfolyamra jelentkező pedagógusok számára véget értek a gyakorlati képzések. Az utolsó, 25 főből álló csapat június 27-én, a budapesti Hármashatár-hegyen ismerkedhetett a vándortábor-vezetés terepi fortélyaival, és adott számot megszerzett tudásáról.
Erdei Vándortábor: meghosszabbított határidő, kisebb csoportlétszám
'17. június 07.
Egy 7 napos tábor szervezése több mint 10 felsős és/vagy középiskolás diák számára még akkor is embert próbáló feladat, ha épp az idén nyáron újrainduló Erdei Vándortáborokról van szó, ahol a szervező pedagógusoknak/táborszervezőknek kis túlzással csak az útvonalat és a dátumot kell kiválasztaniuk. Ugyanis az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) minden egyebet (kijelölt útvonalakat és szálláshelyeket, étkezést, látnivalókat és programokat) „tálcán”, csomagban kínál számukra.
Sikerrel levizsgáztak az első Gyalogos vándortábor-vezetők!
'17. május 24.
A Testnevelési Egyetem és az Országos Erdészeti Egyesület által meghirdetett „Gyalogos vándortábor-vezetői” tanfolyamra jelentkező pedagógusok első két csoportja május 19-én és 20-án az ugodi Bakonyi Kisbetyár Erdészeti Erdei Iskolában, május 21-én és 22-én pedig a kóspallagi Kisinóci Turistaházban vett részt gyakorlati képzésen, majd vizsgázott le sikerrel.
Nyereményjáték Erdei Vándortábort szervező pedagógusoknak
'17. május 23.
Az Országos Erdészeti Egyesület május 23-tól nyereményjátékot hirdet azoknak a pedagógusoknak, akik 2017-ben Erdei Vándortábort szerveznek. A nyereményjátékban való részvételnek csupán két feltétele van: a játékos magyar oktatási intézményben dolgozzon pedagógusként, és az általa szervezett vándortábor csoport idén teljesítse az öt vándortábor túraútvonal valamelyikét.
Indulhat a Vándortábor 2017!
'17. május 17.
Vándortábor 2017 címmel tartott sajtótájékoztatót március 30-án a magyar kormány, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, az Országos Erdészeti Egyesület és a Testnevelési Egyetem. A most induló programnak köszönhetően Magyarország kormánya kiemelten támogatja a diákok vízi és erdei nyári vándortáboroztatását.
Megnyílt a jelentkezés a vándortáborokra
'17. május 17.
2017. április 20-tól lehet online regisztrálni a 2017 nyarán induló erdei és vízi vándortáborokra. A felső tagozatos és középiskolás diákokat izgalmas útvonalak, kiépített táborhelyek és egy felejthetetlen kaland, az érdeklődő pedagógusokat pedig szakirányú túravezetői tanfolyam, és, a tantermekből kiszabadulva, a gyerekek természeti és kulturális nevelésének terepi élménye várja.
Közel 300 pedagógus jelentkezett eddig gyalogos vándortábor-vezetőnek
'17. május 17.
A pedagógusok körében akkora érdeklődés övezi az Erdei Vándortábor programmal párhuzamosan meghirdetett, „Gyalogos vándortábor-vezető” akkreditált továbbképzést, hogy a Testnevelési Egyetem és az Országos Erdészeti Egyesület május 18-ig meghosszabbítja a tanfolyam jelentkezési határidejét.
Több mint 100 pedagógus az első „Gyalogos vándortábor-vezetői” tanfolyamon
'17. május 17.
A hatalmas előzetes érdeklődés az első elméleti kurzus magas résztvevői létszámán is megmutatkozott. Május 13-án, a Testnevelési Egyetemen elindult az akkreditált „Gyalogos vándortábor-vezetői” tanfolyam első, elméleti képzési része. A pedagógusokból álló, lelkes „diáksereg” táborvezetési és túraszervezési elméleti ismeretekkel gyarapodott, és egészségügyi oktatásban is részesült. A képzést bő százoldalas, a Testnevelési Egyetem és az Országos Erdészeti Egyesület által kifejezetten erre a célra összeállított „Vándortáboroztatási képzési anyag” segíti, amely a turistaetikától és a jogi szabályozóktól kezdve természetvédelmi, erdővédelmi, tájékozódási, erdőpedagógiai és egészségügyi ismereteken keresztül a túra- és tábor(hely)vezetéssel kapcsolatos fortélyokig a legfontosabb tudnivalókat tartalmazza.