Kövess minket
  /  Egyéb kategória   /  Közel 300 pedagógus jelentkezett eddig gyalogos vándortábor-vezetőnek

Közel 300 pedagógus jelentkezett eddig gyalogos vándortábor-vezetőnek

A pedagógusok körében akkora érdeklődés övezi az Erdei Vándortábor programmal párhuzamosan meghirdetett, „Gyalogos vándortábor-vezető” akkreditált továbbképzést, hogy a Testnevelési Egyetem és az Országos Erdészeti Egyesület május 18-ig meghosszabbítja a tanfolyam jelentkezési határidejét.

Az előzetes várakozásokat is felülmúlja az a lelkesedés, amit a pedagógusok a régi hagyományokat felelevenítő Erdei Vándortábor program iránt tanúsítanak: a meghirdetése óta már 277 tanár jelentkezett a vándortábor-vezetői továbbképzésre. A kalandvágyó felsős és középiskolás diákok, illetve a szülők is már biztosak lehetnek abban, hogy több száz tettre kész, a vándortábor-vezetői előírásoknak és követelményeknek maradéktalanul megfelelő pedagógus lesz, aki garantálja majd, hogy a biztonságos kirándulás és az önfeledt természeti kincskeresés feltételei teljesüljenek.

Az Erdei Vándortáborokat lebonyolító Országos Erdészeti Egyesület és a pedagógusok továbbképzését szervező Testnevelési Egyetem közös, kiemelt célja, hogy már idén nyáron minél többen megismerhessék hazánk természeti és kulturális kincseit, és minél többen meg tudják tapasztalni a vándortáborok semmivel sem összehasonlítható hangulatát.

Ezért, illetve a különösen nagy érdeklődésre való tekintettel, az akkreditált „Gyalogos vándortábor-vezető” tanfolyamra való jelentkezés határidejét május 18-ig meghosszabbítják.

 

Miért érdemes jelentkezni?

A 30 órás, 30 kreditpontot érő, akkreditált gyalogos vándortábor-vezetői képzés csupán 10 ezer forintba kerül

A képzést sikeresen teljesítők már idén nyáron erdei vándortáborok vezetői lehetnek

A 7 napos erdei túrák vezetői nyári elfoglaltságukért 10 ezer forintos napidíjban részesülnek

A hazai vándortábor-mozgalom felélesztésében részt venni izgalmas és értékteremtő feladat

A gyerekek és szervezők is egyaránt várják a vándortábor-vezetőket

A továbbképzésen a pedagógusok többek között megismerik a túrázáshoz, táborozáshoz szükséges normákat, szabályokat és jogszabályokat, alkalmasak lesznek a veszélyhelyzetek elkerülésére, az esetleg szükséges egészségügyi feladatok ellátására, továbbá térképolvasói és tájékozódási gyakorlatra is szert tesznek.

Az elméleti képzés Budapesten lesz, míg a gyakorlati ismereteket az egyes útvonalakhoz (Mátra, Börzsöny, Pilis, Bakony, Mecsek) kapcsolódó helyszíneken sajátíthatják el a tanárok. A képzés díja tartalmazza az elméleti és gyakorlati oktatás díját, a gyakorlati oktatás szállás (1 éjszaka turistaházi elhelyezéssel) és étkezés (ebéd-vacsora-reggeli-ebéd) vonatkozású költségeit, a tananyagot és a vizsgadíjat. A sikeres vizsgát tett pedagógusok államilag elismert tanúsítványt kapnak, és jogosultak lesznek az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett erdei vándortábor program táborszervezőknek és kísérőknek szóló kedvezményeinek igénybevételére.

 

Testnevelési Egyetem – Felnőttképzési Csoport

Tel.: 487-9286, 487-9272, 487-9247

[email protected]

http://tf.hu/fcs

 

Az erdei vándortáborokkal kapcsolatos további információ: www.erdeivandor.hu.