Kövess minket
  /  Egyéb kategória   /  Az első nap megteltek az Erdei Vándortábor csoportos időpontjai

Az első nap megteltek az Erdei Vándortábor csoportos időpontjai

Idén is hatalmas érdeklődés övezi az Erdei Vándortábort. A jelentkezés első napján a 11 útvonal mind a 242 turnusa megtelt. Ezt követően márciusban még egyéni táborozásra is lehetőségük lesz jelentkezni a diákoknak. Az érdeklődő csoportoknak pedig érdemes figyelni az esetleges lemondások miatt felszabaduló helyeket.

Idén egy teljesen új online felület várta a pedagógusokat, hogy még gördülékenyebben jelentkezhessenek az Erdei Vándortábor különböző útvonalaira. Az új rendszer jól működött, rekordidő alatt elfogytak a szabad helyek, így a minimum 20 fős csoportokban több mint ötezer gyerek számára már biztos ez a remek nyári program. Idén két új útvonal is szerepelt a kínálatban. Az egyik a Bükk, aminek nyugati oldalát fedezhetik fel a táborozók, a másik pedig egy kombinált útvonal, amit a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel karöltve szervezünk, így a táborozók az idejük egyik felét az erdőben, a másikat pedig a vízen tölthetik. Ennek helyszíne a dél-zalai tájegység, ahol a csoportok gyalogosan a dél-zalai erdőket járhatják be, majd a tábor második felében vízre szállva a Mura magyarországi szakaszát ismerhetik meg.

A diákoknak 2021-ben is lesz lehetőségük egyéni jelentkezésre, ami március elején indul. Az egyéni jelentkezők is több helyszín közül választhatnak majd, a gyalogos vándortábor-vezetőket pedig az Országos Erdészeti Egyesület biztosítja az így verbuválódó csapatoknak. Erről bővebben február végén adunk tájékoztatást.

Kövessétek a Facebook, illetve Instagram oldalunkat, ahol mindig friss hírekkel, izgalmas tartalommal váruk titeket!