Kövess minket
  /  Egyéb kategória   /  Elindult a jelentkezés a VándorViadalra és az Erdei Vándortáborok egyéni turnusaira!

Elindult a jelentkezés a VándorViadalra és az Erdei Vándortáborok egyéni turnusaira!

A tavalyi siker nyomán idén is indítunk erdei vándor turnusokat egyéni jelentkezők számára. Így olyan felsős és középiskolás diákok is átélhetik majd az erdei túrázás, táborozás élményét, akiknek a környezetében nem szerveződött csoport.

Az egyhetes, egyéni jelentkezős turnusok három útvonalon indulnak, az alábbi időpontokban:

  • 2021. július 5-től – 11-ig, Bakony
  • 2021. július 19-től – 25-ig, Mecsek
  • 2021. augusztus 2-tól – 8-ig, Zselic

Az egyéni időpontokra az Országos Erdészeti Egyesület biztosítja a gyalogos vándortábor-vezető pedagógust és a kísérőket, az erdei szálláshelyeket, a napi háromszori étkezést és az erdei iskolai foglalkozásokat is.

Jelentkezni az alábbi linken tudtok: https://www.erdeivandor.hu/egyenijelentkezes

 

 

A Vándortábor Program idei új eleme a VándorViadal, amire négyfős, 9-11. osztályos tanulókból álló csapatok jelentkezését várjuk. Az 5 fordulós megmérettetés során a résztvevők online feladatok megoldásával gyűjthetnek pontokat. A selejtező feladatai jellemzően az aktív kikapcsolódási lehetőségekkel, valamint Magyarország természeti és kulturális értékeivel kapcsolatosak, de ezek mellett további kreatív feladatok és pontszerzési lehetőségek is várnak a versenyzőkre. A kialakult rangsor alapján összesen 20, de intézményenként legfeljebb 1, megyénként pedig legfeljebb 3 csapat juthat a döntőbe. Mellettük egy meghívott, határon túli csapat is részt vesz a verseny utolsó szakaszában. Így összesen 21 csapat verseng majd a VándorViadal döntőjében, ami 2021. június 14. és 20. között lesz lebonyolítva egy egyhetes táborozás keretében. A verseny kiemelt célja a vándortáboros szellemiség bemutatása, és ezáltal az aktív kikapcsolódás népszerűsítése.

A VándorViadal egészével a https://vandorviadal.hu oldalon ismerkedhettek meg.