Kövess minket
  /  Egyéb kategória   /  Népszerűsítsd az erdőt – segítsd a társaidat!

Népszerűsítsd az erdőt – segítsd a társaidat!

Keressük a 2023 évi Erdei Vándortáborok nagyköveteit!

Az Erdei Vándortábor Program idén második alkalommal hirdet pályázatot olyan fiatalok számára, akik lelkesedéssel és odaadással szeretnének képviselni mindent, ami Erdei Vándor: a természetjárást, az erdő értékeit és szeretetét, a nyári táborozás hagyományait. Továbbá szívesen megosztanák ezt az élményt másokkal, akik hasonlóképpen érdeklődnek a természet kincsei iránt. Azok jelentkezését várjuk, akik jártak már, vagy idén regisztráltak az Erdei Vándortábor program útvonalainak valamelyikére és szeretnének közreműködni a program célkitűzéseinek népszerűsítésében.

A jelentkezők közül a szakmai zsűri kiválasztja a 2023-as év Erdei Vándor Nagyköveteit, akik egyszerre képviselik korosztályukat és az erdőket, mintegy hidat képezve a két fél között, részt vállalva az ismeretterjesztésben.

A kampány során kiválasztott nagykövetek részt vesznek az Erdei Vándortábor Program gondozásában lévő mentorprogramban, ahol folyamatos támogatást kapnak az online jelenléthez. Célunk, hogy a nagykövetek a 2023-as évben megfelelő segítséggel – különösen a táborozási időszakban – heti rendszerességgel készítsenek közösségi média tartalmakat, amelyeket megosztunk az Erdei Vándortábor Program felületein, hogy minél több természetkedvelő és táborozni vágyó csatlakozhasson a kalandhoz ezzel értékes közösséget alkotva. A nagyköveti program 2024 tavaszig szól.

Mentorprogram:

A mentorprogram keretében a kiválasztott Erdei Vándor Nagykövetek első lépésként részt vesznek egy képzésen, amely képzés keretében tanulhatnak kommunikációról, közösségi médiáról, az egyes közösségi média-felületek használatáról és a kommunikációs platformokon való felelős és biztonságos megjelenésről. A képzésen szó lesz az Országos Erdészeti Egyesület számára kiemelkedő jelentőségű célokról, mint a természet és az erdők védelme, illetve a fenntartható és természettudatos gondolkodásmód népszerűsítése. A Nagykövetek a kampány teljes ideje alatt segítséget kapnak kommunikáció és tartalomgyártás terén. A mentorprogramban részt vevők a közösségi médiában való jártasság mellett egy kreatív, közösen gondolkodó csapatnak is a tagjaivá válnak.

Ha az alábbi pontok közül több is illik rád, jelentkezz!

  • Részt vettél már erdei vándortáborban vagy épp most készülsz;
  • Imádsz a természetben lenni;
  • Nem csak hiszed, de tudod is, hogy túrázás közben rengeteg kalandra lelhetsz;
  • Szívesen mesélsz másoknak természeti kincseinkről, történelmünkről, biológiáról vagy éppen földrajzról;
  • A túrázás szerelmese vagy;
  • Ügyesen kommunikálsz és nem félsz kamera elé állni;
  • A barátaid szerint sokkal érdekesebbek lennének a tanórák, ha te lennél a tanár;
  • Szeretnél egy szuper közösség tagjává válni;
  • Szívesen képviselnéd az Erdei Vándortábor programot, mint ifjúsági Erdei Vándor Nagykövet!

Magadra ismertél? Töltsd ki az alábbi linken található jelentkezési űrlapot és készíts egy maximum 3 perces bemutatkozó videót, amit a WeTransfer, óriásfájl küldő csatornára feltöltesz, majd annak linkjét küldd el a [email protected] e-mail címre. Az e-mail tárgyába írd be a neved és azt, hogy Erdei Vándor Nagykövet jelentkezés.

Amennyiben 16 év alatt vagy, kérjük, hogy a honlapon megtalálható szülői beleegyező nyilatkozatot kitöltve csatold az űrlaphoz. A jelentkezés feltétele, hogy a korábbi években résztvevője voltál vagy leszel 2023-ban az erdei vándortábornak.

Legyél egy szuper közösség tagja, sajátítsd el velünk a tartalomgyártás fortélyait, és képviseld az Erdei Vándortáborokat!

Jelentkezési határidő: 2023. június 5.

Kapcsolat: [email protected]


Jelentkezés:

Letölthető dokumentumok: