Kövess minket
Image Alt

Gyakori kérdések

Kedves Érdeklődő! Összegyűjtöttük a leggyakoribb kérdéseket és válaszokat a vándortáborokkal, a vándortábor-vezető képzéssel és az ezekre történő jelentkezéssel kapcsolatban. Amennyiben kérdésére itt nem talál választ, írja meg az  címre és megválaszoljuk azt!

Milyen dokumentumok feltöltése szükséges a Vándortábor-vezetőképzésre való jelentkezéshez?

Két dokumentum feltöltése szükséges. Egyetemi vagy főiskolai szintű tanári vagy tanítói szakon megszerzett pedagógusi diploma vagy oklevél. A házi vagy az üzemi orvos által kiállított legalább átlagos egészségügyi állapot igazolása.

Milyen indulási dátummal jelentkezhetek csoportommal vándortáborra?

Június 17. és augusztus 13. között indulhatnak vándortáborok, a jelentkezési felület naptárában jelzett napokon, minden héten hétfőn, szerdán vagy pénteken. A jelentkezési folyamatban az útvonal kiválasztása után választható ki az indulási időpont. A választásnál megjelenő naptár jelzi a már foglalt indulási időpontokat.

Melyik korosztály számára ajánlott a vándortáborozás?

Általános iskola felső tagozatosait (5-8. osztály), középiskolásokat, szakképző intézetek tanulóit és 19. életévüket be nem töltött diákokat várunk a vándortáborokra. Minden útvonalunk úgy lett kialakítva, hogy a megjelölt korosztályok számára teljesíthető legyen.

Még nem végeztem el a vándortábor-vezető képzést, de szeretnék a nyáron vándortábort szervezni. Lefoglalhatom-e a választott időpontot?

A vándortáborozás feltétele, hogy a táborozás megkezdéséig legalább egy táborszervezőnek meglegyen a szükséges képesítése. Aki jelentkezik a tavaszi gyalogos vándortábor-vezető pedagógus továbbképzésre, ez lefoglalhatja a vándortáborozásra kiszemelt időpontot, mivel a tavaszi képzések a nyári táborozási időszak kezdete előtt lezárulnak, így addigra – sikeres vizsga esetén – rendelkezni fog a szükséges képesítéssel.

Hogyan készüljek az Erdei Vándortáborokra?

A „Letöltések” menüpontban található egy dokumentum „Hogyan készüljek?” címmel, amiben összegyűjtöttük a legfontosabb információkat arról, hogy hogyan érdemes felkészülni a vándortáborokra, milyen felszerelést érdemes hozni és milyen praktikákat érdemes szem előtt tartani a felkészülés és a táborozás során.

Csak ugyanabban az iskolában tanuló gyerekekből szervezhető csoport?

Nem, a jelentkezésnek nem feltétele, hogy a részvevők egy intézménybe járjanak, de tanulói jogviszonnyal minden résztvevőnek (kivéve a felnőtt kísérőket) rendelkeznie kell.

Jelentkezhet-e egy fő a vándortáborokra?

Nem, a vándortábor programra csak csoportok jelentkezhetnek, a jelentkezési feltételekben megadott létszámmal (minimum 15 diák és 2 kísérő, maximum 36 diák és 4 kísérő).

Az összes képzett pedagógus kap táborvezetési díjat, aki a csoportot kíséri?

A képzett pedagógusoknak kínált táborvezetési díjat a csoport résztvevői létszáma alapján biztosítjuk. Minden megkezdett 10 gyermek után 1 fő részére, 21 diáknál már 3 pedagógusnak, 31 diák létszám fölött már 4 pedagógus részére biztosítjuk.

Jelentkezhet-e csoport olyan pedagógus vezetésével, aki nem végezte el a gyalogos vándortábor-vezető akkreditált pedagógus továbbképzést?

Nem, a csoportot kísérő felnőttek közül legalább egynek képzett pedagógusnak kell lennie, vagy gyalogos középfokú bronzjelvényes vagy annál magasabb túravezető képesítéssel rendelkező személynek.

Minden felnőtt kísérőnek el kell végeznie a gyalogos vándortábor-vezető továbbképzést?

Nem. Minden csoportban legalább egy fő képzett kísérőnek kell lennie (gyalogos vándortábor-vezető továbbképzés vagy bronzjelvényes túravezető), a többi kísérő számára csak a nagykorúság a feltétel. Természetesen csatlakozhat több képzett kísérő is egy-egy csoporthoz, de ez nem előírás.

Civil szervezettel szeretnék pályázni. Kell-e képzett pedagógus kísérő a csoport mellé?

Minden csoporthoz szükség van a megfelelő létszámban felnőtt kísérőkre, akik közül legalább egy elvégezte a gyalogos vándortábor-vezető pedagógus továbbképzést vagy rendelkezik gyalogos középfokú bronzjelvényes túravezető vagy attól magasabb képesítéssel.

A kísérők közül ki részesülhet táborvezetési díjban?

A kísérők közül azok a pedagógusok részesülnek táborvezetési díjban, akik elvégezték a gyalogos vándortábor-vezető akkreditált pedagógus továbbképzést és jelentkeznek vándortáborra szervező vagy további kísérő pedagógusként. A táborvezetési díj a 7 napos túrára összesen bruttó 100.000 Ft.

A vándortábor-vezető képzésben résztvevő pedagógusként hogyan találok oda a gyakorlati képzés helyszínére?

A jelentkezés véglegesítése után e-mailben részletes tájékoztatót küldünk a gyakorlati képzés pontos menetrendjéről és helyszínéről. (Megközelíthetőség, szállás, étkezés stb.)

Nem vagyok pedagógus, de szívesen elvégeznék egy vándortábor-vezető képzést. Van-e erre lehetőségem?

 

Az idei évben csak pedagógus továbbképzést indítottunk, de terveink szerint a jövőben indítunk nem pedagógusok számára is képzést.