Bejelentkezés

Friss hírek


Sikeresen zárultak az erdei vándortábor-vezetői képzések

'17. június 29.

A Testnevelési Egyetem és az Országos Erdészeti Egyesület által tavasszal meghirdetett „Gyalogos vándortábor-vezető” tanfolyamra jelentkező pedagógusok számára véget értek a gyakorlati képzések. Az utolsó, 25 főből álló csapat június 27-én, a budapesti Hármashatár-hegyen ismerkedhetett a vándortábor-vezetés terepi fortélyaival, és adott számot megszerzett tudásáról.

A bő másfél hónapon keresztül zajló tanfolyam keretein belül összesen 279 akkreditált vándortábor-vezető vehette már át a hivatalos képesítését, ők foghatnak bele akár már ezen a nyáron Erdei Vándortábor szervezésébe és lebonyolításába.

Az Országos Erdészeti Egyesület ráadásul most az Erdei Vándortábor mind az 5 útvonalán lehetőséget biztosít pedagógusoknak, és fiatalokkal foglalkozó civil szervezetek munkatársainak az útvonalak bejárására, hogy azokat testközelből is megismerhessék.

A 3-5 napos bejárásokon résztvevők érintik a vándortáborok legfontosabb pontjait, túráit és szállásait, hogy később, már vándortábor-vezetőkként, régi ismerősökként térhessenek vissza csoportjaikkal a választott vándortábor útvonalakra.

A túrák időpontjai:

  • Pilis (Visegrád-Csobánka): július 24-27.
  • Bakony (Bakonybél-Bakonybél): július 24-28.
  • Mecsek (Pécs-Pécsvárad): július 31-augusztus 3.
  • Mátra (Sirok-Tar): augusztus 7-9.
  • Börzsöny (Diósjenő-Bernecebaráti): augusztus 8-10.

A túrák részvételi díja: 3200 Ft/nap

A túrák minimum létszáma: a bejáró túrákat minden útvonalon minimum 5 fő jelentkezése esetén indítják el.

A bejáró túrákon olyan pedagógusok és civil szervezeti vezetők is részt vehetnek, akik nem végezték el a tavaszi továbbképzést, a következő tanévben induló új tanfolyamokon ugyanis lesz még lehetőségük a szükséges ismeretek elsajátítására.

Jelentkezési határidő és kapcsolat: legalább 2 héttel a választott túra kezdete előtt az info@erdeivandor.hu címen.

Mindeközben pedig semmiképpen se feledkezzünk el az Országos Erdészeti Egyesület által Erdei Vándortábort szervező pedagógusoknak meghirdetett nyereményjátékról, amelyen értékes túrafelszerelés-utalványokat nyerhetnek azok a pedagógusok, akik már 2017 nyarán csoportokat visznek a meghirdetett 5 útvonal egyikére.

Bővebben a nyereményjátékról:

http://erdeivandor.hu/hirek/9/nyeremenyjatek-vandortabort-szervezo-pedagogusoknak