Bejelentkezés

Friss hírek


Teltház az őszi Vándortábor-vezetői képzésen

'17. október 17.

Ám senki se csüggedjen: a tavaszi képzésre még lehet jelentkezni!

Az Erdei Vándortábor program 2017-es, nagysikerű tesztidőszaka megtette a hatását, a Testnevelési Egyetem és az Országos Erdészeti Egyesület által meghirdetett „Gyalogos vándortábor-vezetői” akkreditált pedagógus továbbképzés őszi időszaka ennek megfelelően – és a szervezők örömére – hatalmas érdeklődés közepette vette kezdetét. Már a jelentkezési határidő előtt beteltek a szabad helyek, az őszi turnusban 120 pedagógus jelentkezett Erdei Vándortábor vezetőnek, és ezen felül sokan maradtak várólistán is.

Az elméleti és a gyakorlati képzés lehetőségét a szervezők természetesen a tavaszi időszakban is biztosítják majd, így még azoknak is lehetőségük lesz a pedagógus továbbképzési rendszeren belül 30 kreditpontot érő képzés elvégzésére, akik az ősziről lemaradtak volna.

A továbbképzésen a pedagógusok többek között a túrázáshoz, táborozáshoz szükséges normákat, szabályokat és jogszabályokat ismerik meg, alkalmassá válnak a veszélyhelyzetek elkerülésére, az esetleg szükséges egészségügyi feladatok ellátására, továbbá térképolvasói és tájékozódási gyakorlatra is szert tesznek.

Így minden szempontból alkalmasak lesznek arra, hogy diákjaikat közelebbről is megismertessék az Erdei Vándortáborok kijelölt útvonalai és táborhelyei által nyújtott lehetőségekkel és a magyar erdei kincsestár természeti és kulturális értékeivel. Az eredményes vizsga az Erdei Vándortábor program keretében vándortáborokat szervező kísérő tanároknak ráadásul a táborok során térítésmentes részvételt és táborvezetési napidíjat is jelent.

 

A jövő évi táborozási időszakról

A 2018-as táborozási időszak 2018. június 16. és augusztus 20. között tart majd. A jelentkezés 2018 januárjában, megújult felületen lesz lehetséges.

Kedvcsinálóként az Erdei Vándortábor Facebook-oldalán, az alábbi linkeken lehet megtekinteni az Országos Erdészeti Egyesület által a börzsönyi, a pilisi és a bakonyi bejáró túrákon készített kisfilmeket. A videók pótolni ugyan nem tudják az erdei túrázás élményét, de az Erdei Vándortáborok hangulatát mindenképpen visszaadják, és a résztvevő pedagógusok és diákok személyes, „erdei” benyomásait is tartalmazzák.