Bejelentkezés

Útvonalak


Erdei vándortábor a Bakonyban

Bakonybélből, Szent Gellért remeteségének földjéről a Szömörke-patak mentén, a Kerteskői vadregényes szurdok 30-40 méteres sziklafalai között haladva indul bakonyi vándorutunk. Hamarosan meghódítjuk a Bakony legmagasabb csúcsát, a Kőris-hegyet, majd az Odvaskői-barlangot és a Pannon Csillagdát útba ejtve Táborhegyen át érkezünk Huszárokelőpusztára. Hátra van még a Bakonyi „Gyilkos”-tó, a Szárhegyi-kilátó és a Witt Lajos kilátópont, mielőtt a bakonyi csodákkal telve visszaérkezünk Bakonybélbe, a túra végállomására.

Az útvonalon foglalható indulási időpontok 2020. január 27-én, 10:00-tól érhetők el a naptárban zöld színnel. (A jelentkezéshez regisztráció szükséges!)

IdőpontfoglalásTáborhelyek:

1-2. éjszaka: Béli Panzió, Bakonybél
(telepített sátortábor, kiszolgáló épülettel, melegvizes fürdési lehetőséggel, áramellátással)

3-4. éjszaka: Bakonyi Kisbetyár Erdészeti Erdei Iskola, Huszárokelőpuszta
(telepített sátortábor, kiszolgáló épülettel, melegvizes fürdési lehetőséggel, korlátozott áramellátással)

5-6. éjszaka: Hubertlaki Turistaház, Hubertlak
(telepített sátortábor, épülettel, melegvizes fürdési lehetőséggel, korlátozott áramellátással)


Heti program:

Kerteskői-szurdok1. nap:

Utazás Bakonybélig, táborfoglalás, majd a Borostyán-kutat érintve vonulunk a kerteskői szurdokhoz. Megtekintjük a Judit-forrást, majd visszaindulunk Bakonybélbe. Meleg vacsora a szálláson lesz.

Napi útvonalhossz: 15,3 km
Napi szintemelkedés/lejtés: 371/371 m

Kőris-hegy2. nap:

Reggeli a szálláson, majd Bakonybélt elhagyva utunk a Bakony legmagasabb csúcsára, a Kőris-hegyre vezet, ahol meghódítjuk a Vajda Péter kilátót; közben hideg ebéd. Hazafelé a Boroszlán tanösvényen az Odvaskői-barlangot érintve visszamegyünk Bakonybélbe. Meleg vacsora a szálláson lesz.

Napi útvonalhossz: 17,3 km
Napi szintemelkedés/lejtés: 538/538 m

Pannon Csillagda3. nap:

Mielőtt elhagyjuk Bakonybélt, megreggelizünk a szálláson, majd a Pannon Csillagdát nézzük meg. Ezután túra a Táborhegyen keresztül Huszárokelőpusztára, közben hideg ebéd. A táborba érve szállást foglalunk. Meleg vacsora vár minket a táborban.

Napi útvonalhossz: 11,8 km
Napi szintemelkedés/lejtés: 279/300 m

Bakonyi Kisbetyár Erdészeti Erdei iskola4. nap:

Reggeli a szálláson, majd a Bakonyi Kisbetyár Erdészeti Erdei iskola programja (szabadon választott), meleg ebéd a táborban. Délután sportolási lehetőség a kiépített sportpályán és a parkban. Hideg vacsorát a szálláson kapunk.

Napi útvonalhossz: 0 km
Napi szintemelkedés/lejtés: 0 m

A bakonyi "Gyilkos"-tó5. nap:

Reggeli a táborhelyen, Huszárokelőpusztáról indulunk Hubertlakra, ahol megcsodálhatjuk a bakonyi „Gyilkos”-tavat, majd ezt követően szabadprogram. Napközben hideg ebédcsomag, majd este meleg vacsora a táborban.

Napi útvonalhossz: 4,7 km
Napi szintemelkedés/lejtés: 147/94 m

Szár-hegyi kilátó6. nap:

Reggeli a táborhelyen, majd ezt követően túra a Szár-hegyi kilátóhoz. Hideg ebédünket a Szár-hegyi kilátónál fogyasztjuk el, majd visszaindulunk a szálláshelyre. Meleg vacsora a szálláson lesz.

Napi útvonalhossz: 10,1 km
Napi szintemelkedés/lejtés: 203/203 m

Witt Lajos kilátópont7. nap:

Hideg reggeli a szálláson, majd az összecsomagolunk és indulunk a Witt Lajos kilátópontot érintve Bakonybélbe. Hideg ebédünket útközben elfogyasztjuk, majd indul haza a vándortáborozók hada.

Napi útvonalhossz: 13,2 km
Napi szintemelkedés/lejtés: 368/382 m

 

Az útvonalon foglalható indulási időpontok 2020. január 27-én, 10:00-tól érhetők el a naptárban zöld színnel. (A jelentkezéshez regisztráció szükséges!)

  • Időtartam7 nap / 6 éjszaka
  • NehézségKözepes
  • Hossz~72 km

2020. 06.

HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnap
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30