Bejelentkezés

Friss hírek


Már 40 ezer gyermek vándortáborozott az országban
'21. szeptember 20.
Igazi sikersztorivá vált a Vándortábor Program. 2021-ben ötödik alkalommal indultak el a Vándortáborok, ahol az iskolás gyerekek kedvezményes nyári táborokban, aktívan fedezhették fel az ország legszebb részeit. A Programot az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda hívta életre partnerségben az Országos Erdészeti Egyesülettel (OEE), a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetséggel (MAKETUSZ), a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel (MKKSZ), illetve a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodájával.
Az iskolai szünet kezdetével megnyílnak az Erdei Vándortáborok
'21. június 16.
2021. június 16-án az Erdei Vándortábor Program immár ötödik szezonja indul az Országos Erdészeti Egyesület szervezésében. A résztvevő diákok az erdők természeti és kulturális kincseinek megismerése mellett a környezettudatos életmódra is ösztönzést kapnak. A program az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával valósul meg.
333 őshonos facsemetét ültettünk az erdei vándoroknak!
'21. március 12.
Az Erdei Vándortáborokban résztvevő diákok ökológiai lábnyomának csökkentése érdekében tavaly két útvonalon (Börzsöny, Vértes) is bevezettük a csomagszállítás-mentességet. A börzsönyi és vértesi útvonalon, valamint más útvonalakon is voltak túrázók, akik önként lemondtak a csomagszállításról, így az „év legzöldebb hetén” összesen 333 diák vitte önerőből a csomagját. Utánuk egyenként egy-egy fát ültettünk el egy korábban jégkár által sújtott erdőrészletben, Budapesten a XII. kerületben.
Elindult a jelentkezés a VándorViadalra és az Erdei Vándortáborok egyéni turnusaira!
'21. március 11.
Idén is indítunk Erdei Vándortábor turnusokat egyéni jelentkezők részére, ahová már lehet jelentkezni, ezzel párhuzamosan elindult a regisztráció az újdonságnak számító VándorViadalra is, ahová középiskolás csapatok nevezését várjuk.
Egyéni jelentkezési lehetőség az Erdei Vándortáborokba
'21. február 24.
Idén is biztosítunk egyéni jelentkezésre lehetőséget az Erdei Vándortábor Program keretében. A jelentkezők 3 egyhetes turnus közül választhatnak 3 különböző útvonalon. Egy-egy csoport minimum 15 fő jelentkezése esetén indul, a csoportok maximális kapacitása pedig 36 fő. A jelentkezési lehetőség a felső tagozatos és gimnazista diákok számára elérhető.
A tavalyinál is több pályamű érkezett a vándortáborosoktól
'21. február 05.
Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosság által tavaly meghirdetett novella-és fotó-, valamint az először kiírt verspályázaton mind a négy jármód – azaz az erdei-, vízi, kerékpáros- és zarándok vándortáborok - diákjai aktívan részt vettek.
Az első nap megteltek az Erdei Vándortábor csoportos időpontjai
'21. január 25.
Idén is hatalmas érdeklődés övezi az Erdei Vándortábort. A jelentkezés első napján a 11 útvonal mind a 242 turnusa megtelt. Ezt követően márciusban még egyéni táborozásra is lehetőségük lesz jelentkezni a diákoknak. Az érdeklődő csoportoknak pedig érdemes figyelni az esetleges lemondások miatt felszabaduló helyeket.
15 ezer gyereket vár idén a Vándortábor Program
'21. január 22.
2021. január 25-étől lehet jelentkezni az idei táborokba.Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda idén már ötödik alkalommal szervez Vándortáborokat, partnerségben az Országos Erdészeti Egyesülettel (OEE), a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetséggel (MAKETUSZ), a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel (MKKSZ), valamint a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodájával. Az egyhetes nyári táborok június 16-ával indulnak.
Túrázz, készíts fotót, nyerj és szavazz is!
'20. október 28.
Szeretnénk, ha a vándortábor időszakának „feelingje” kicsit tovább tartana, ezért kitaláltunk számotokra egy testhezálló, őszi kihívást, aminek a lényege, hogy húzz túrabakancsot, készíts fotót arról, hogy merre jártál, majd mutasd ezt meg másoknak is!
Sikerrel zárult az Erdei Vándortábor
'20. augusztus 24.
Idén is nagy népszerűségnek örvendett, sikerrel zárult az Országos Erdészeti Egyesület által koordinált Erdei Vándortábor Program, amire – a vírushelyzettől függetlenül – a tavalyinál is több résztvevő jelentkezett. A június közepe és augusztus második fele közötti időszakban hazánk erdeibe közel 4000 diák és kísérőik indultak táborozni, csaknem 160 csoportban, 9 útvonalon, egy hét alatt 50-90 kilométert megtéve. A sajátos egészségügyi helyzetre tekintettel a szervezők a táborozás fókuszában lévő zöld szemléletformálás mellett kiemelt figyelmet fordítottak a járványügyi szabályok maradéktalan betartására, a táborozók biztonságára.
Indul az Erdei Vándor Facebook-csoport!
'20. augusztus 13.
Létrehoztunk egy élménymegosztós, beszélgetős, nosztalgiázós csoportot "Erdei Vándorok" néven, ahova szeretettel várunk minden régi, új, vagy leendő táborozót, tanárt, diákot, és szülőt.
Faültetéssel kezdődtek az Erdei Vándortáborok
'20. június 23.
Valamennyi útvonalon faültetéssel kezdődtek az Erdei Vándortáborok, az első útnak induló csoportok őshonos fákat ültettek mind a kilenc útvonalon. Az idei Erdei Vándortáborok során mintegy 4000 diák és kísérőik járják a hazai erdőket. A június közepétől augusztus második feléig tartó táborokban 160 csoport 9 útvonalon ismerheti meg Magyarország erdeit. A szervezők idén a zöld szemléletformálás mellett kiemelt figyelmet fordítanak a járványügyi szabályok maradéktalan betartására, a táborozók biztonságára.
Vándortábor versben, novellában és fotón
'20. június 15.
Örökítsd meg vándortáboros élményeidet! Az előző évekhez hasonlóan idén is elindul a Vándortábor Program novella- és fotópályázata, sőt, most először verspályázatot is hirdetnek a szervezők.
Biztonságban az Erdei Vándortáborban
'20. június 11.
A mostani nyári Erdei Vándortáborokban a természetjárás, a hazai erdők megismerése, a környezeti nevelés és a zöld gondolkodásmód mellett az egészség és a higiénia is kiemelt téma. Ez természetes, hiszen a koronavírus miatt idén a járványügyi szabályokkal is kiegészül a tábori házirendünk.
Újdonságokkal és óvintézkedésekkel várják a gyerekeket az idei Vándortáborok
'20. május 28.
Hamarosan indulnak az első csoportokAz Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda idén már negyedszer szervez Vándortáborokat, partnerségben az Országos Erdészeti Egyesülettel (OEE), a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetséggel (MAKETUSZ), a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel (MKKSZ), valamint a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodájával. Az egyhetes nyári táborok június 16-ával indulnak.
Tájékoztató - 2020. május 6.
'20. május 08.
A koronavírus-járvány kezdete óta folyamatos az érdeklődés, hogy a nyári vándortáborokat miként befolyásolja a kialakult helyzet. Sajnos a járvány lefolyása és a bevezetett óvintézkedések feloldásának ütemezése még mindig bizonytalan, de a vándortáborok szervezői továbbra is azon dolgoznak, hogy minden vándortábor megvalósulhasson.
Csodás eredményeket értek el az Erdei Vándorok a tavalyi novella- és fotópályázaton!
'20. február 10.
Büszkék vagyunk az Erdei Vándortáboros közösségre, ugyanis az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda által tavaly kiírt novella- és fotópályázaton a gyalogos jármódban nevezők közül négyen első, négyen második, ketten harmadik helyen végeztek, egy pályázó munkáját pedig különdíjjal jutalmazta a zsűri. Ezúton is gratulálunk nekik!
„A természetjáró gyerekek egy szolidárisabb társadalom tagjai lehetnek” - Interjú a 30y zenekarral
'20. február 03.
Bár Beck Zoli, a 30Y zenekar frontembere gyermekkorában sokat vándortáborozott, ma már inkább saját kertjében tölti a szabadidejét; Varga Ádi, a zenekar basszusgitárosa viszont rendszeresen túrázik, és a Mecsek alapos ismerője. A budapesti Leövey Klára Gimnázium diákjait Ádi kalauzolta a mecseki túraútvonal első szakaszán. A közösen eltöltött nap után Beck Zolival és Ádival a pécsi Káptalankertben beszélgettünk.
„Az erdőben teljes nyugalmat érzek” - Interjú Törőcsik Franciska színésznővel
'20. február 03.
Törőcsik Franciska egy stresszes forgatási időszak közepén, zaklatott napkezdés után csatlakozott az erdei vándortáborozó diákok Börzsönyben túrázó csapatához. A színésznő a gödöllői Waldorf Általános Iskola diákjait Drégelyvártól a kútbereki táborhelyig kísérte, közben saját túraélményeiről is mesélt.
Faültetéssel tesszük még zöldebbé az idei Erdei Vándortáborokat!
'20. január 24.
Idén az Erdei Vándortáborok ökológiai lábnyomának csökkentése érdekében két útvonalunkon – Börzsöny, Vértes – bevezettük a csomagszállítás-mentességet. Úgy döntöttünk, hogy minden diákot, aki ezen a két útvonalon túrázik, megajándékozunk egy „zero waste” meglepetéssel, illetve egy fát is elültetünk a nevében a tábor után.
Január 27-étől lehet jelentkezni az idei vándortáborokba
'20. január 16.
Egyértelműen sikeres a három évvel ezelőtt elindított Vándortábor Program, melynek idén az a célja, hogy 13 ezer gyerek jusson el az erdei, vízi és bringás vándortáborokba, valamint az újonnan induló zarándok táborokba – mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a programot beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón.
„A természetben értjük meg, hogy kik vagyunk”- Interjú Grecsó Krisztián íróval
'20. január 14.
A Bakonyt nemcsak gyönyörű tájnak, hanem a lelki és szellemi feltöltődésre is alkalmas helynek tartja Grecsó Krisztián. Az író korábban maga is sokat táboroztatott gyermekeket, ezért különösen nagy öröm volt számára, hogy a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola erdei vándorait a Kőris hegyi Vajda Péter kilátótól a Odvaskői-barlangig kísérhette.
„Az ember a természetben érzi magát a legjobban” - Interjú Németh Juci énekesnővel
'20. január 13.
Németh Juci zenész-énekesnő, jelenleg többek közt a Budapest Bár énekesnője az erdő, a növények és az állatok szeretetét otthonról hozta, édesanyaként pedig tudatosan törekszik arra, hogy kislánya a természet közelében nevelkedhessen. A környezetvédőként is aktív Juci az Erdei Vándortáborok pilisi útvonalának egy szakaszát járja be az ott táborozó vésztői általános iskolások csapatával.
Környezettudatosság, kaland, közösség – minden korábbinál több erdei vándor járta az országot
'19. szeptember 01.
Az Erdei Vándortáborok célja, hogy megszerettesse a természetjárást a felsőtagozatos és középiskolás diákokkal, ugyanakkor a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatos szemléletformálásra is. A résztvevők elsősorban a közösségi élményekre, a nagy kalandokra emlékeznek szívesen. Idén egy-egy napra ismert művészek is elkísérték a gyerekeket.
Elindult a Vándortábor Program novella- és fotópályázata!
'19. július 03.
Vándortáborozol idén? Itt az alkalom, hogy megörökítsd élményeidet egy novellában, vagy épp egy remek fényképpel, és jelentkezz a fotó- és novellapályázatra! Ha szeretsz írni, fotózni, ne késlekedj, ugyanis a legjobbak értékes nyereményekhez juthatnak! A legkiválóbb novellával erdei hétvégét nyerhetsz családodnak, a legjobb fénykép alkotója pedig a világhírű természetfotós, Máté Bence lesébe kap meghívást.
Elkezdődtek az erdei, vízi és kerékpáros vándortáborok
'19. június 19.
Több mint 11 ezer diák és tanár indul útnak ezen a nyáron 19 különböző erdei, vízi és kerékpáros vándortábor-útvonalon. A harmadik éve futó program célja, hogy a természetjárást a felsőtagozatos és középiskolás diákokkal megszerettesse, ugyanakkor a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatos szemléletformálásra is.
Faültetéssel indult az első zempléni Erdei Vándortábor
'19. június 18.
Megérkezett az első csoport az Erdei Vándortábor Program Zempléni útvonalán. A gyerekek megtekintették a Középkori Vízimalom és Sütőházat, majd a Pálházi Állami Erdei Vasúttal kezdték meg egyhetes táborukat. A délután egyik különleges eseményeként a tábort szervező ÉSZAKERDŐ Zrt. és a résztvevő gyerekek közösen ültettek el egy tölgy csemetét annak emlékére, hogy ők voltak az első csoport ezen a csodálatos útvonalon.
Sikeres tematikus túrasorozat az Erdei Vándortáborok útvonalain
'19. május 30.
Az Erdei Vándortáborokra való felkészülést, az egyes túraszakaszok jobb megismerését, valamint az erdészeti ismeretszerzést segítették a Vándorolj az erdésszel! nevet viselő tematikus túrák, amelyekre 2019 tavaszán került sor. A túrákon mintegy 150 résztvevő a Bakony, a Börzsöny, a Mátra, a Mecsek és a Pilis vándortáborainak legizgalmasabb szakaszait járhatta be. Ősszel folytatjuk!
Többezer gyermeket vezetnek az erdőkben a képzett vándortáboroztató pedagógusok
'19. május 21.
Mintegy 4000 gyermeket vezetnek majd végig az Erdei Vándortáborok útvonalain azok a pedagógusok, akik az Országos Erdészeti Egyesület és a Testnevelési Egyetem által koordinált gyalogos vándortáborvezető továbbképzésen részt vettek. A program szempontjából elengedhetetlenül fontos, hogy a mintegy 1000 túravezető pedagógus megfelelő képzettséggel és tájékozottsággal rendelkezzen a csoportok erdei útvonalakon való kíséréséhez – a vándortáborokba jelentkező gyermekek száma ugyanis a tavalyi évhez képest több mint duplájára nőtt.
Indul az Erdei Vándor Instagram-oldal!
'19. április 02.
Mostantól az Instagramon is követhettek minket! A most induló Erdei Vándor oldalunkon képes bejegyzésekből, frissülő sztorikból és izgalmas videókból tájékozódhattok többek között a gyalogos vándortábor-vezető képzésekről és a „Vándorolj az erdésszel!” tematikus túráinkról, de segítünk a felkészülésben, bemutatjuk a régi és az új útvonalakat, és természetesen aktívan megosztjuk a Ti vándortáboros képeiteket is!
Vándorolj az erdésszel! - Tematikus túrák az Erdei Vándortáborok útvonalain
'19. március 19.
Ha érdekelnek a Pilis, a Börzsöny, a Mátra, a Mecsek vagy a Bakony mélységének titkai, ha kíváncsi vagy arra, merre vándorolnak nyáron az Erdei Vándorok és szeretnél többet tudni az erdészek munkájáról, várunk 2019 tavaszán az Erdei Vándor tematikus túrákon!
Két új útvonal nyílik meg az Erdei Vándortábor Programban
'19. február 28.
2019. március 1-étől két új útvonal nyílik meg az Erdei Vándortábor Program keretében. A Zempléni-hegységben és a Vasi-hegyháton induló táborokra 12-12 csoport jelentkezését várják a szervezők. Jelentkezni az erdeivandor.hu oldalon keresztül lehet, az útvonalaknál megjelölt indulási időpontok közül választva.
Megnyílt a jelentkezés a nyári Erdei Vándortáborokra!
'19. január 28.
Elindult a jelentkezés az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Erdei Vándortáborokra, ahol a nyár során felsősök és középiskolások csoportjai indulhatnak egyhetes túrákra a Bakony, a Börzsöny, a Mátra, a Mecsek és a Pilis vadregényes erdeiben. A júniustól augusztusig tartó táborozási időszakra a www.erdeivandor.hu oldalon lehet jelentkezni a megfelelő időpont kiválasztásával. A 17-40 fős csoportokat elsősorban oktatási intézmények és civil szervezetek vezetésével várják, de bárki szervezhet csoportot, aki a megfelelő létszámot és egy képzett kísérő jelenlétét biztosítani tudja.
Január 28-tól ismét lehet jelentkezni az év legkalandosabb táboraiba, a Vándortáborokba
'19. január 19.
Új élmények, és öt új útvonal várja a Vándortáborba jelentkező iskolás gyerekeket és kísérőiket az ország legszebb tájain. Összesen már 19 helyszín és három mozgásforma közül választhatnak a diákok és tanáraik. Az év legkalandosabb és környezettudatosabb táboraiba kedvezményes áron közel 10000 gyermek juthat el az idei szezonban. A nagy érdeklődésre való tekintettel a helyek valószínűleg hamar betelnek, ezért érdemes január 28-tól figyelni a www.vandortabor.hu weboldalt.
Még lehet jelentkezni a vándortábor vezető tanfolyam téli képzéseire
'18. november 22.
November 25-ig és január 13-ig még lehet jelentkezni a „gyalogos vándortábor vezető” pedagógus továbbképzés téli időpontjaira. A 30 órás, összesen három és fél napos tanfolyam egy elméleti és egy tavaszi gyakorlati részből áll. Az akkreditált képesítést megszerző pedagógusok jogosulttá válnak az Erdei Vándortábor Programban a kísérő tanárok számára nyújtott kedvezmények igénybevételére. A képzésről és a jelentkezésről további részletek a http://www.erdeivandor.hu/kepzes oldalon olvashatóak.
Ősszel újra indul a pedagógusoknak szóló gyalogos vándortábor-vezető továbbképzés
'18. november 06.
A nagy sikerre való tekintettel az Erdei Vándortábor Programot koordináló Országos Erdészeti Egyesület a Testnevelési Egyetemmel együttműködve ismét elindítja a „gyalogos vándortábor-vezető” akkreditált pedagógus továbbképzést. A tanfolyamot sikeresen elvégző pedagógusok nemcsak 30 kreditpontot gyűjthetnek össze, hanem 2019 nyarán már indíthatnak csoportot az Erdei Vándortáborokra, ahol a kísérőknek járó kedvezményekben részesülnek. A képzésre történő jelentkezés november 5-én, hétfőn indult a www.erdeivandor.hu oldal megújult felületén.
Kisorsolták a kísérő tanároknak szóló nyereményeket
'18. október 08.
Az Erdők Hetén sorsolták ki a 2018-as nyári táborozási időszakban az erdei vándortáborozó csoportokat kísérő tanároknak meghirdetett nyereményeket. A három szerencsés pedagógus fejenként 150 ezer forint értékű utalványt nyert egy börzsönyi, egy bakonyi és egy mecseki erdei szálláshelyre.
150 ezer kilométert gyalogoltak nyáron az erdei vándorok
'18. augusztus 28.
Budapest, 2018. augusztus 28. – Az Erdei Vándortábor Programban résztvevő iskolás csoportok mintegy 150 ezer kilométernyi utat jártak be idén nyáron a hazai erdők természeti és kulturális értékeit bemutató útvonalakon. Az Országos Erdészeti Egyesület által koordinált programban 100 csoport táborozott a Bakony, a Börzsöny, a Mátra, a Mecsek és a Pilis rengetegeiben.
Erdei Vándor profilkép keret a Facebookon
'18. július 11.
Mostantól a közösségi médiában is megmutathatja minden Erdei Vándor, hogy bizony, már teljesítette az egyik útvonalat, vagy hamarosan útnak indul, vagy egyáltalán csak érdeklődik a vándortáborozás, és a természet aktív megismerése után. A Facebookon ugyanis létrehoztunk egy „Erdei Vándor” keretet, amit ki-ki rá tud illeszteni a profilképére. Hadd lássák az ismerősök, a barátok, és az egész világ, hogy hányan is vagyunk, akik elköteleződtünk az aktív természetjárás mellett!
Útnak indultak az Erdei Vándorok
'18. június 25.
Az iskolai szünet kezdetén elindultak az első csoportok az Erdei Vándortábor Program útvonalain. Száznál is több csoport, közel háromezer diák és pedagógus jelentkezett idén nyáron az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett egyhetes túrákra, amelyek a Bakony, a Börzsöny, a Mátra, a Mecsek, valamint a Pilis természeti és kulturális értékeivel ismertetik meg a diákokat.
Hogyan készüljek fel az Erdei Vándortáborra?
'18. június 07.
Közeledik a nyár, az indulás időpontja az Erdei Vándortáborba! Sokan most kezdenek a felszerelés összekészítéséhez, az útvonal tervezgetéséhez, a látnivalók feltérképezéséhez. De mit is pakoljunk a hátizsákba? Egyáltalán: hátizsákba kell pakolnunk? Mekkorába? És milyen cipőt válasszunk? Kell-e vinnünk hálózsákot? Megannyi kérdés, ami a táborozókban vagy a készülődésben részt vevő szülőkben felmerül az indulás előtt.
Már nyárias hangulatban zajlanak a pedagógus továbbképzések
'18. április 17.
Harmincfős csoportokban, hirtelen jött jó időben, jó hangulatban és eredményesen zajlanak a „gyalogos vándortábor-vezető” pedagógus továbbképzések gyakorlati foglalkozásai. Az Erdei Vándortábor Program keretében 2017-ben már 400 pedagógus végezte el sikerrel a tanfolyamot, amit idén tavasszal ismét 300-an kezdtek el.
Vándortáborok az Utazás Kiállításon
'18. február 27.
Az Utazás Kiállításon egy egész stand, az „Aktív Magyarország” stand (A pavilon 210B) foglalkozik a belföldi természetjárás, kerékpározás és vízi sportlehetőségek bemutatásával. Bemutatkozik a Vándortábor Program is, aminek mindhárom szegmense: a gyalogos túrákat jelentő Erdei Vándortábor, a két keréken teljesíthető Bringás Vándortábor és a hazai folyókat végigjáró Vízi Vándortábor is kínál programokat.
Nyereményjáték a vándortábort szervező pedagógusok és túravezetők számára
'18. február 20.
Pedagógusként vagy túravezetőként szeretne nyugodt erdei környezetben kikapcsolódni családjával vagy a barátaival? Jelentkezzen 2018-ban csoportjával az Erdei Vándortábor Program valamelyik időpontjára, és részt vehet a sorsoláson, amelyen 3 darab, egyenként 150 ezer forint értékű erdei nyaralási utalványt sorsol ki az Országos Erdészeti Egyesület!
Indul a tavaszi vándortábor-vezető pedagógus továbbképzés
'18. február 07.
A tavalyi sikeres tanfolyamok után 2018 tavaszán is indul a „Gyalogos vándortábor-vezető” pedagógus továbbképzés. Az Országos Erdészeti Egyesület és a Testnevelési Egyetem együttműködésében szervezett tanfolyamot elvégző pedagógusok nemcsak 30 kreditponttal lesznek gazdagabbak, hanem már 2018 nyarán indíthatnak csoportot az Erdei Vándortáborokra. Jelentkezni a www.tf.hu oldalon keresztül lehet.
Videókon is megismerhetőek az Erdei Vándortáborok
'18. február 05.
Mi sem jobb annál, mint amikor egy-egy videó segítségével felidézzük a nyár legszebb perceit, amikor a vidám képeket nézve előre elképzeljük a ránk váró kalandokat! Összegyűjtöttük hát az Erdei Vándortáborokat bemutató eddigi hangulatvideókat, hogy ki-ki kedve szerint emlékezzen, tervezgessen vagy ábrándozzon. És ha tetszett, amit látott, akkor jelentkezzen!
Megnyílt a jelentkezés a bővülő Vándortábor programra
'18. január 23.
Újdonságokkal jelentkezik 2018-ban a Vándortábor Program. Az eddiginél több, összesen 14 útvonalon indulhatnak útnak a felsős és középiskolás diákok csoportjai, akik idén az erdei és vízi vándortáborok mellett kerékpáros programokra is jelentkezhetnek. A vándortáborokban idén egységesen 21 000 forintos részvételi díjjal vehetnek részt az általános iskolás felsős és középiskolás gyerekek.
400 vándortábor vezető pedagógus készülhet a nyári táborozási időszakra
'17. november 14.
Az idei évben 400 pedagógus végezte el sikerrel a „Gyalogos vándortábor-vezető” továbbképzést. Ők már készülhetnek a jövő nyáron június 16. és augusztus 20. között zajló táborozási időszakra, amelyre január 15-én nyílik meg a jelentkezés. Új, a tavaszi félévben zajló képzésre is lehet majd regisztrálni ugyanebben az időpontban.
Ítéletidőben is sikeres vizsgák!
'17. november 02.
Javában zajlik az őszi pedagógus-továbbképzés. A telt házas elméleti oktatás után 58-an már elvégezték a gyakorlati tanfolyamot és sikeresen vizsgáztak.
Teltház az őszi Vándortábor-vezetői képzésen
'17. október 17.
Ám senki se csüggedjen: a tavaszi képzésre még lehet jelentkezni!Az Erdei Vándortábor program 2017-es, nagysikerű tesztidőszaka megtette a hatását, a Testnevelési Egyetem és az Országos Erdészeti Egyesület által meghirdetett „Gyalogos vándortábor-vezetői” akkreditált pedagógus továbbképzés őszi időszaka ennek megfelelően – és a szervezők örömére – hatalmas érdeklődés közepette vette kezdetét. Már a jelentkezési határidő előtt beteltek a szabad helyek, az őszi turnusban 120 pedagógus jelentkezett Erdei Vándortábor vezetőnek, és ezen felül sokan maradtak várólistán is.
10 ezer gyerek mehet jövőre vándortáborba
'17. szeptember 29.
Idén először indított Vándortábor programot a Kormánybiztosság, az Országos Erdészeti Egyesült és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. A 2018-as idényben a tematikába most bekapcsolódó kerékpárosoknak köszönhetően bővül a program, Révész Máriusz kormánybiztos pedig reméli, hogy összességében 10 ezer gyerek kedvezményes táboroztatását tudják biztosítani a 2018-as esztendő során.
Ősszel ismét indul a gyalogos vándortábor-vezető képzés
'17. szeptember 27.
Ugyan még csak most kezdődött a tanév, de már most érdemes tervezni a jövő nyári erdei vándortáborozást! Az idén indult Erdei Vándortábor program útvonalai július-augusztusban sikerrel vették az első „tesztköröket”. 2017 nyarán az érdeklődő pedagógusok és diákok csoportjai járták végig mind az öt, a mátrai, a börzsönyi, a pilisi, a bakonyi és a mecseki útvonalat, tesztelték a táborhelyeket, hogy közelebbről is megismerkedhessenek az Erdei Vándortáborok által nyújtott lehetőségekkel és a magyar erdei kincsestár természeti és kulturális értékeivel.
Sikeresen zárultak az erdei vándortábor-vezetői képzések
'17. június 29.
A Testnevelési Egyetem és az Országos Erdészeti Egyesület által tavasszal meghirdetett „Gyalogos vándortábor-vezető” tanfolyamra jelentkező pedagógusok számára véget értek a gyakorlati képzések. Az utolsó, 25 főből álló csapat június 27-én, a budapesti Hármashatár-hegyen ismerkedhetett a vándortábor-vezetés terepi fortélyaival, és adott számot megszerzett tudásáról.
Erdei Vándortábor: meghosszabbított határidő, kisebb csoportlétszám
'17. június 07.
Egy 7 napos tábor szervezése több mint 10 felsős és/vagy középiskolás diák számára még akkor is embert próbáló feladat, ha épp az idén nyáron újrainduló Erdei Vándortáborokról van szó, ahol a szervező pedagógusoknak/táborszervezőknek kis túlzással csak az útvonalat és a dátumot kell kiválasztaniuk. Ugyanis az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) minden egyebet (kijelölt útvonalakat és szálláshelyeket, étkezést, látnivalókat és programokat) „tálcán”, csomagban kínál számukra.
Sikerrel levizsgáztak az első Gyalogos vándortábor-vezetők!
'17. május 24.
A Testnevelési Egyetem és az Országos Erdészeti Egyesület által meghirdetett „Gyalogos vándortábor-vezetői” tanfolyamra jelentkező pedagógusok első két csoportja május 19-én és 20-án az ugodi Bakonyi Kisbetyár Erdészeti Erdei Iskolában, május 21-én és 22-én pedig a kóspallagi Kisinóci Turistaházban vett részt gyakorlati képzésen, majd vizsgázott le sikerrel.
Nyereményjáték Erdei Vándortábort szervező pedagógusoknak
'17. május 23.
Az Országos Erdészeti Egyesület május 23-tól nyereményjátékot hirdet azoknak a pedagógusoknak, akik 2017-ben Erdei Vándortábort szerveznek. A nyereményjátékban való részvételnek csupán két feltétele van: a játékos magyar oktatási intézményben dolgozzon pedagógusként, és az általa szervezett vándortábor csoport idén teljesítse az öt vándortábor túraútvonal valamelyikét.
Indulhat a Vándortábor 2017!
'17. május 17.
Vándortábor 2017 címmel tartott sajtótájékoztatót március 30-án a magyar kormány, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, az Országos Erdészeti Egyesület és a Testnevelési Egyetem. A most induló programnak köszönhetően Magyarország kormánya kiemelten támogatja a diákok vízi és erdei nyári vándortáboroztatását.
Megnyílt a jelentkezés a vándortáborokra
'17. május 17.
2017. április 20-tól lehet online regisztrálni a 2017 nyarán induló erdei és vízi vándortáborokra. A felső tagozatos és középiskolás diákokat izgalmas útvonalak, kiépített táborhelyek és egy felejthetetlen kaland, az érdeklődő pedagógusokat pedig szakirányú túravezetői tanfolyam, és, a tantermekből kiszabadulva, a gyerekek természeti és kulturális nevelésének terepi élménye várja.
Közel 300 pedagógus jelentkezett eddig gyalogos vándortábor-vezetőnek
'17. május 17.
A pedagógusok körében akkora érdeklődés övezi az Erdei Vándortábor programmal párhuzamosan meghirdetett, „Gyalogos vándortábor-vezető” akkreditált továbbképzést, hogy a Testnevelési Egyetem és az Országos Erdészeti Egyesület május 18-ig meghosszabbítja a tanfolyam jelentkezési határidejét.
Több mint 100 pedagógus az első „Gyalogos vándortábor-vezetői” tanfolyamon
'17. május 17.
A hatalmas előzetes érdeklődés az első elméleti kurzus magas résztvevői létszámán is megmutatkozott. Május 13-án, a Testnevelési Egyetemen elindult az akkreditált „Gyalogos vándortábor-vezetői” tanfolyam első, elméleti képzési része. A pedagógusokból álló, lelkes „diáksereg” táborvezetési és túraszervezési elméleti ismeretekkel gyarapodott, és egészségügyi oktatásban is részesült. A képzést bő százoldalas, a Testnevelési Egyetem és az Országos Erdészeti Egyesület által kifejezetten erre a célra összeállított „Vándortáboroztatási képzési anyag” segíti, amely a turistaetikától és a jogi szabályozóktól kezdve természetvédelmi, erdővédelmi, tájékozódási, erdőpedagógiai és egészségügyi ismereteken keresztül a túra- és tábor(hely)vezetéssel kapcsolatos fortélyokig a legfontosabb tudnivalókat tartalmazza.