Kövess minket
  /  Egyéb kategória   /  Indul a jelentkezés az Erdei Vándortábor Programokra

Indul a jelentkezés az Erdei Vándortábor Programokra

2023. január 30-án reggel 6 órakor indul a jelentkezés az idei Vándortáborokba, köztük az Országos Erdészeti Egyesület által szervezet Erdei Vándortáborokba. Idén hetedik alkalommal járják be a felső tagozatos és középiskolás diákok a magyar erdőket. Az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság által életre hívott kezdeményezés célja, hogy a fiatalokkal megismertesse a hazai erdőket, népszerűsítse a természetjárást.

Az Országos Erdészeti Egyesület, az Erdei Vándortábor Program szervezője felhívja a figyelmet, hogy a jelentkezést idén is csak a csoportot vezető pedagógus vagy túravezető adhatja le. A jelentkezés a www.erdeivandor.hu honlap online felületén keresztül lehetséges 2023. január 30. 06:00-tól április 30. 10:00-ig. A korábbi évek tapasztalatai alapján, a jelentkezés megnyitása után a helyek néhány órán belül megtelnek. A jelentkezéshez érvényes regisztrációval kell rendelkeznie a csoportvezetőnek, amely előzetes ellenőrzésével vagy elkészítésével időt nyerhet a jelentkezésnél.

Minden csoportot legalább egy „gyalogos vándortábor-vezető” tanúsítvánnyal rendelkező túravezető kell, hogy kísérjen. Az a csoport, ahol még nincs végzett túravezető vállalja, hogy a tábor indulásáig legalább egy fő elvégzi a képzést. A 30 órás képzések tavasszal több időpontban és helyszínen indulnak, képzésre jelentkezni február 2-ig van lehetőség.

Az erdei vándortáborok részvételi díja 43 000 ft/fő. A vándortáborban kísérőként résztvevő pedagógusok (a felhívás alapján meghatározott számban) mentesülnek a részvételi díj fizetése alól. A részvételi díj 100 000 forintos előlegét a jelentkezéstől számított 14 napon belül kell kifizetni.

A 2017-ben indult Erdei Vándortábor Programra jelentkező csoportok először 5 útvonal közül választhattak, tavaly a Balaton-felvidékkel kiegészülve már 12 útvonalat járhattak be az erdei vándorok. Az egy hetes táborok között a különböző felkészültségű csoportok, mind megtalálják az aktivitásuknak megfelelő helyszínt. A rutinos erdei vándoroknak érdemes a csomagszállítás-mentes, nomádabb jellegű útvonalakat választani, míg az első alkalommal érkezők számára a rövidebb és komfortosabb útvonalak bizonyulhatnak megfelelő választásnak.

Bővebb információ:
www.erdeivandor.hu oldalon
[email protected]
+36 20 229 2246